Kik boks za decu na Banovom Brdu! Zašto baš kik boks?

Sport predstavlja krucijalnu stavku u pravilnom razvitku kako fizičkog tako i mentalnog stanja naše dece.

Kroz sportsku disciplinu deca uče da budu poslušna i odgovorna a fizička aktivnost direktno pospešuje pravilan rast i dalji razvoj naših najmlađih.
Borilački sport je svakako jedna od opcija… naravno ako pitate nas, odgovor je: PRAVI IZBOR!
Deca unapređuju motoriku, koordinaciju tela, snagu, gipkost, kondiciju…kao i u ostalim sportovima zar ne…? Pa zašto onda baš kik boks!?
Uz sve pomenute funkcije koje pospešujemo treningom kik boksa, istovremeno učimo veštinu, akcenat treninga je rad celog tela, a pomenuta činjenica utiče na samopouzdanje i jačanje psihe deteta.

Socijalizacija se ostvaruje radom u grupi i interakcijom svih vežbača (jedna od odlika i koncepcija treninga), međutim u procesu takmičenja ovaj sport je svakako individualnog karaktera a pomenuta činjenica nas jača i priprema na veću samostalnost u budućim životnim okolnostima.

A udarci u glavu, povrede, nasilničko ponašanje…
Ovo su sve predrasude koje prate borilačke sportove, naši treneri su prvenstveno pedagozi koji se trude da deci približe pre svega filozofiju sporta i treninga kroz koju učimo i veštinu.
Treninzi su prilagođeni uzrastu naših mališana i samim tim povrede su isključene.
Deca uče da je veština koju poseduju pre svega odgovornost prema drugima i znanje koje se primenjuje na borilištu i na takmičenjima gde učimo da pobeđujemo i gubimo…a samim tim se pripremamo za pobede i poraze u životu.

I na kraju, u slučaju krajnje nužde posedujemo znanje i hrabrost da se odbranimo…
Posetite naš klub u ulici Dostojevskog 14 na Banovom Brdu!
Treninzi se održavaju u terminima:
Ponedeljak sreda petak od 19h.

Sportski Pozdrav