Borilački sport kao kamen temeljac zdravog i disciplinovanog života!

Dok razmišljate o odabiru pravog sporta, kako za sebe tako i za svoje najbliže, Sportski klub Petros vam daje jedan besplatan savet!

Svaki sport i svaka vrsta treninga je za poštovanje međutim borilačka veština (odnosno borilački sport) se izdvaja po pitanju izražene discipline i poštovanja protivnika.
Dok pojedinac unapređuje sopstvene fizičke performanse kao što su snaga, brzina, eksplozivnost, on u isto vreme jača sopstvenu psihu i podiže samopouzdanje na zavidan nivo.
Poštujući trenera, saborce, protivnike, razvija se viteški duh a svest o ličnim mogućnostima daje čoveku zrelost i sujetu umanjuje značajno.
Svaka konfliktna situacija koja se eventualno dešava van ringa u 90% slučajeva izbegava se upravo iz svesti da lice koje podstiče sukob nema znanje o našim mogućnostima, jer smo naučeni da ne zloupotrebljavamo našu veštinu i da poštujemo kodeks časti i sportskog duha!
Ulaskom u ring i na borilište pobedili smo sebe i postavili postulat da je borac u ringu borac i van njega!
Borilački sport od nas čini “ratnike” odnosno vitezove koji će sutra biti zaštitnici porodice i svakom problemu pristupati bez straha i predaje.

Dakle bez razmišljanja pokucajte na vrata borilačke sale i postanite i vi deo borilačke porodice!
SPORTKI POZDRAV,